Νέα Έκδοση El Capitan 10.11

Νέα έκδοση OsX El Capitan 10.11

Wallpaper-OS-X-El-Capitan-Mac-2

Το νέο μας λειτουργικό φέρει πολλές αλλαγές με πολλές βελτιώσεις στην εμφάνιση, αλλά και στις επιδόσεις.

Παρακάτω μερικές από τις κυριότερες αλλαγές:
Εμπειρία χρήσης
Με το OS X El Capitan, μπορείς να χρησιμοποιείς τον Mac σου με πιο απλούς και έξυπνους τρόπους. Μπορείς να εργάζεσαι με πολλές διαφορετικές εφαρμογές ταυτόχρονα. Να αναζητάς πληροφορίες. Να παρακολουθείς τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες. Να ελέγχεις το email σου. Να κρατάς σημειώσεις. Και πολλά άλλα.
Επιδόσεις
Μια σειρά από θεμελιώδεις βελτιώσεις κάνουν τον Mac σου ταχύτερο και πιο αποδοτικό σε όλες τις καθημερινές εργασίες, από το άνοιγμα αρχείων PDF μέχρι τον έλεγχο του email σου. Επίσης, με το Metal για Mac, μπορείς να απολαμβάνεις ταχύτερη και πιο ομαλή απόδοση γραφικών σε παιχνίδια, απαιτητικές εφαρμογές και πολλούς άλλους τομείς.
Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε δύο πράγματα ταυτόχρονα;
El Capitan 2
Η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εφαρμογών είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Mac. Βέβαια, εξίσου σημαντικό είναι το να μπορείς να εστιάζεις σε μία εφαρμογή σε προβολή πλήρους οθόνης. Με το Split View μπορείς να απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα και των δύο τρόπων εργασίας: οι δύο εφαρμογές που επιλέγεις γεμίζουν αυτόματα την οθόνη σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να προγραμματίσεις ένα δείπνο με ένα φίλο σου στα Μηνύματα, ενώ ψάχνεις να βρεις το εστιατόριο στους Χάρτες. Ή να επεξεργάζεσαι ένα έγγραφο στο Pages, ενώ κάνεις την αντίστοιχη έρευνα στο Safari. Κι όλα αυτά, χωρίς να υπάρχουν άλλες ανοικτές εφαρμογές που τραβούν την προσοχή σου και χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις μόνος σου το μέγεθος και τη θέση των παραθύρων. Επίσης, μπορείς να επιστρέψεις όποτε θέλεις στην επιφάνεια εργασίας σου με μία απλή κίνηση και να συνεχίσεις αυτό που έκανες.
Ο χώρος σου σε απόλυτη τάξη.
El capitan 3
Με το απλοποιημένο περιβάλλον του Mission Control μπορείς να βλέπεις και να οργανώνεις ευκολότερα όλες τις εφαρμογές που έχεις ανοικτές στον Mac σου. Με μια απλή κίνηση, όλα τα παράθυρα της επιφάνειας εργασίας σου εμφανίζονται σε ένα επίπεδο, χωρίς να κρύβεται κάτι πίσω από κάτι άλλο. Το Mission Control παραθέτει όλα τα παράθυρά σου στην ίδια σχετική θέση, ώστε να μπορείς να επιλέξεις πιο γρήγορα αυτό που θέλεις. Και τώρα, αν έχεις πολλά ανοικτά παράθυρα στην οθόνη σου, είναι πολύ πιο εύκολο να βρίσκεις τον κατάλληλο χώρο για το καθένα. Απλώς σύρε οποιοδήποτε παράθυρο στην κορυφή της οθόνης και άφησέ το στη νέα του θέση στην επιφάνεια εργασίας. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο εύκολο να δεις όλη τη δουλειά σου, με μια ματιά.
Κέρσορα, εμφανίσου.
el capitan 4
Δεν μπορείς να βρεις τον κέρσορά σου επειδή γίνεται χαμός στην επιφάνεια εργασίας σου; Ταρακούνησε γρήγορα το ποντίκι ή το δάχτυλό σου στο trackpad και ο κέρσορας μεγαλώνει για να τον βρεις πιο εύκολα.

 

Κάνε περισσότερα στις φωτογραφίες σου με νέα εργαλεία επεξεργασίας.
el capitan 5
Το OS X El Capitan υποστηρίζει εργαλεία τρίτων κατασκευαστών που θα είναι διαθέσιμα από το Mac App Store και θα μπορείς να χρησιμοποιείς απ’ ευθείας μέσα από την εφαρμογή Φωτογραφίες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην ίδια φωτογραφία πολλές διαφορετικές επεκτάσεις επεξεργασίας από τους αγαπημένους σου προγραμματιστές ή να συνδυάζεις τις επεκτάσεις με τα ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας της εφαρμογής Φωτογραφίες. Μεταμόρφωσε τις φωτογραφίες σου σε εντυπωσιακές εικόνες με φίλτρα ή με πανέμορφα εφέ υφών.
Υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς.
Όλα όσα κάνεις με τον υπολογιστή σου κάθε μέρα, όπως η εκκίνηση και η εναλλαγή εφαρμογών, το άνοιγμα αρχείων PDF και η πρόσβαση στο email σου, γίνονται ταχύτερα και πιο άμεσα. Με το OS X El Capitan, ο Mac σου προσφέρει μια πιο ομαλή και δυναμική εμπειρία χρήσης:
1,4x
Ταχύτερη Εκκίνηση Εφαρμογών
2x
Ταχύτερη Εναλλαγή Εφαρμογών
2x
Ταχύτερη Εμφάνιση Πρώτων Μηνυμάτων email
4x
Ταχύτερο Άνοιγμα Αρχείων PDF στην προεπισκόπιση

 

Αλλαγές και στην εφαρμογή mail.

 

el capitan mail

Κοίτα τι ήρθε μόλις στα εισερχόμενά σου.
Η βελτιωμένη υποστήριξη προβολής πλήρους οθόνης και χειρονομίες σάρωσης στο Mail σού επιτρέπουν να διαχειρίζεσαι πιο γρήγορα την αλληλογραφία σου. Το OS X σε βοηθά επίσης να ενημερώνεις τις επαφές σου, απ’ ευθείας από τα εισερχόμενά σου.
Εργάζεσαι πιο εύκολα σε πλήρη οθόνη.
Η βελτιωμένη προβολή πλήρους οθόνης στο Mail σού επιτρέπει να διαχειρίζεσαι ταυτόχρονα όλες τις συζητήσεις email σου. Το email που γράφεις μεταφέρεται τώρα στο κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση στα εισερχόμενά σου. Έτσι, αντιγράφεις εύκολα κείμενο και συνημμένα αρχεία από ένα μήνυμα σε κάποιο άλλο. Επίσης, αν διαχειρίζεσαι πολλά email ταυτόχρονα, μπορείς να επιλέγεις εύκολα αυτό που θέλεις με εύχρηστες καρτέλες.

 

Η iHomeService προτείνει, πριν κάνετε το Update, να έχουν ακολουθηθεί κάποια συγκεκριμένα  βήματα, αφού περιμένετε λίγες μέρες για τυχον καθυστερήσεις και παρουσίαση Bugs κατά την εγκατάσταση.

Γενικά, προτείνουμε να μη γίνεται η εγκατάσταση των νέων λογισμικών κατά τις  πρώτες μέρες ανακοίνωσής τους.

Έχετε υπ’όψιν σας:

1.     Να έχετε συνδέσει τον φορτιστή.

2.     Να έχετε κάνει backup τα αρχεία σας.

3.     Να έχει ελεύθερο χώρο ο δίσκος σας.

4.     Να έχετε συνδέσει Ethernet καλώδιο .

5.     Αναμένετε νέα updates για βελτιώσεις της έκδοσης, καθώς οι πρώτες έχουν σχεδόν πάντα κάποια σφάλματα.